PLEASE-MAAK
Harmadszor lépett nagyközönség elé a MAAK design csoport, ezúttal a csoport három alkotójának közös munkáit tekinthették meg a látogatók.: Zaboeva Anna extravagáns cipőkollekcióit és kiegészítőit, Boltresz Attila divatfotóit és Hajas Ági kísérleti cipőbútorait. A Pleasemachine és a MAAK design első közös alkotásai is bemutatásra kerültek, ahol a cipő és a bútor kapcsolatának újrafogalmazása mellett a természetes anyagok (fa, bőr) is kölcsönösen visszavezetésre kerül mind a cipő, mind a bútorkészítésbe. A kiállításon egy olyan cipőtárolót is megtekinthettek a látogatók, amelynek magalkotása során a bútor illetve a cipőtervező szoros együttdolgozásban hozza létre a művet, így képezheti a cipő szerves részét a bútornak.
FISE galéria, 1054, Budapest, Kálmán Imre u. 16
Himalájai kristálysó a modern építészetben
A MAAK design és a Sóker Sócentrum első közös szakmai nyílt napja, ahol a sót, mint különleges építőanyagot mutatták be több tonna falba épített és átvilágított kristálysó tégla dekoratív és egészséges közegében. A kiállítók első kísérleteit is megtekinthették a látogatók, ahol először alkalmazták a himalájai kristálysót, mint design-elemet, különleges dekor-tárgyakat hozva létre.
MAAK design - JELEK
A csoport alkotói filozófiája hazánkban még szinte ismeretlen, de Japánban egy ősi irányzathoz közel álló szemléletmód, minek alapján méltán nevezhetik bútoraikat wabi-sabi bútoroknak. „A wabi-sabi egy élet minőség, egy filozófiai irányzat, egy szépség idea, de mindenekelőtt egy belső tapasztalat, amely megváltoztatja az utat és segít megélni a pillanatot, megtalálni a harmóniát a leghétköznapibb rítusainkban is.” (Leonard Koren) Jelentése: a valóság szépsége a maga tökéletlen, természetes, múlandó voltában. a kiállítást Balogh Balázs DLA, tanszékvezető egyetemi tanár és Vadász György, Kossuth-díjas építész nyitotta meg
Magyar Építész Kamara Kós Károly terem Cím: Budapest, Ötpacsirta utca 2. tel: +36-1/318-2444
MAAK kiállítás és vásár
-kisbútor, kerámia, fotó, textil, kép, plasztika- megnyitotta: losonczi áron, építész
Monostori Erőd, konferencia terem Komárom, Dunapart 1. tel:03-34-540-583
Szerzői jog MAAK design 2008. Minden jog fenntartva.
Copyright MAAK design 2008. All rights reserved.